علیرضا سلیمی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، بر ضرورت اقدامات عملی برای تحقق این شعار تأکید کرد و گفت: اجرای شعار سال با نصب بیلبورد، تغییر سربرگهای اداری و تشکیل کارگروههای جدید محقق نمیشود. بلکه همه باید با تمام توان به میدان بیایند و برای تحقق این هدف تلاش کنند.
وی یکی از مهمترین الزامات اجرای این شعار را مبارزه جدی با قاچاق کالا عنوان کرد و افزود: باید قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بهطور کامل و دقیق اجرا شود تا سرمایههای موجود در کشور به سمت تولید هدایت شود.
وی افزود: سودجویان که با سوداگریهای خود نفس اقتصاد کشور را گرفتهاند و باید هزینه این کار خود را بپردازند.
عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین به موضوع مالیات بر عایدی سرمایه اشاره کرد و گفت: این مصوبه در مجلس تعیین تکلیف شد و ما باید تلاش کنیم تا سرمایههای خرد و کلان جامعه به جای ورود به بازارهایی مانند طلا، سکه و ارز، در مسیر تولید و ایجاد رونق اقتصادی قرار بگیرند. در واقع برای ایجاد رونق در حوزه تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشور و هدایت سرمایهها به سمت تولید، اجرای قانون مالیات بر سوداگری ضروری است.
سلیمی با تأکید بر لزوم رفع موانع تولید تصریح کرد: به جای تشکیل کارگروههای جدید که فرآیند اجرایی را طولانی میکنند و مشکلات بیشتری به وجود میآورند، باید مسیر فعالیت تولیدکنندگان را هموار کنیم.
وی در ادامه به اهمیت جذب سرمایههای داخلی و خارجی در بخش تولید اشاره کرد و افزود: باید از سرمایههای ایرانیان خارج از کشور برای رشد تولید بهره ببریم و شرایط را برای ورود سرمایههای خارجی به کشور تسهیل کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: بخش اجرایی کشور باید با تمام توان در مسیر تحقق شعار سال گام بردارد و در مواردی که نیاز به اصلاح قوانین وجود دارد، قوه مقننه نیز باید اقدامات لازم را انجام دهد.
عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: برای هدایت نقدینگی به بخش تولید لازم است جذابیتهایی هم در این بخش وجود داشته باشد و دولت باید در این راستا تلاش کند تا سرمایه گذاری در حوزه تولید برای مردم جذاب شود.
سلیمی خاطرنشان کرد: باید در این مسیر به گونهای عمل کنیم که بازارهای کاذب غیرمولد همچون بازار طلا محل تجمع سرمایههای مردم نباشد.
وی افزود: یکی از راهها برای جذب سرمایههای مردم، بازار سرمایه است و باید سازمان بورس و دولت اقدامات لازم را برای هدایت سرمایههای مردم به این بخش داشته باشند.
عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: آحاد مردم لازم است با نگاه ملی به مسائل و احساس مسئولیت در این زمینه، سرمایههای خود را در مسیر سرمایه گذاری در حوزه تولید به کار گیرند و در این بخش سرمایه گذاری داشته باشند؛ همانطور که کشورهای آسیای شرقی عموما با همراهی ملت هایشان توانستند گامهای موثری در این مسیر بردارند.