به گزارش خبرنگار ایبنا، عباس عرب مازار؛ استاد دانشگاه شهید بهشتی، در سی و دومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی در پنل ارتقای حکمرانی پولی و بانکی و سرمایه گذاری برای تولید گفت: بخشی از سرمایهگذاری برای جبران استهلاک سرمایه و بخشی دیگر برای ایجاد سرمایه جدید است که وارد فرآیند تولید میشود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: یکی از الزامات سرمایه گذاری قابل پیشبینی بودن فضای کسبوکار است. قابل پیشبینی بودن فضای کسبوکار فقط به بحث نرخ ارز مربوط نمیشود.
وی افزود: سرمایهگذاری یک فرآیند بلندمدت است. ما امروز سرمایهگذاری میکنیم برای اینکه سال آینده یا حتی مدت بیشتری از آن بهرهبرداری کنیم.
عرب مازار بیان کرد: دومین الزام سرمایهگذاری، وجود بازار است. بخش عمدهای از منابع بانکی صرف جبران یا تأمین هزینههای در گردش میشود و یا به تسهیلات تکلیفی اختصاص پیدا میکند.
وی گفت: افزایش قیمت ارز در بازار غیررسمی نیاز به تأمین مالی را حتی برای حفظ وضع موجود بالا میبرد. در نتیجه، بانکها مجدداً با مشکل تأمین منابع برای سرمایهگذاری مواجه میشوند و باید بگوییم که سرمایهگذاری خارجی نیز در شرایط فعلی چندان قابل اتکا نیست.
عرب مازار در پایان تاکید کرد: بازار سرمایه نیز در دهه گذشته نتوانسته نقش خود را بهعنوان تأمینکننده منابع سرمایه، بهخوبی ایفا کند. عمدتاً بازار ثانویه فعال بوده که خرید و فروش سهامی است که قبلاً وجود داشته است.