نیما نائینیان، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با بیان اینکه امروز رگلاتوری حوزه رمزارزها به یک چالش جهانی تبدیل شده است، اظهار کرد: البته هستند کشورهایی که هنوز حوزه رمزارز را نپذیرفتند، اما خوشبختانه در کشور ما این حوزه تا حدودی مورد پذیرش حاکمیت قرار گرفته است.
نائینیان تصریح کرد: از طرف دیگر در برخی کشورهای جهان، رمز ارزها و یا رمز پولها به نوعی به سیستم پرداخت متصل شدهاند، به طوری که خریدهای روزمره خود را با ارزهای دیجیتال انجام میدهند.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: در حال حاضر یکی از دغدغههای کشور ما و حتی جهان این است که حوزه نظارت و رگلاتوری رمزارزها توسط چه سازمان و یا چه ارگانی باید صورت بپذیرد.
وی خاطر نشان کرد: در قانون جدید بانک مرکزی که از خرداد ماه سال گذشته اجرایی شده، نظارت و یا رگلاتوری حوزه رمزارزها به بانک مرکزی محول شده است، با این حال بعضا چالشهایی وجود دارد که برخی عنوان میکنند بانک مرکزی نباید در حوزه رمز ارز ورود کند.
نائینیان ادامه داد: همان طور که اشاره شد رمزارزها یا رمز پولها در برخی موارد منجر به پرداخت میشود، در این زمان بانک مرکزی باید ورود کند تا فساد اقتصادی و یا پولشویی صورت نگیرد، چون رمزارز ابزاری برای پولشویی و انواع فساد محسوب میشود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: زمانی که مرجع سیاستگذاری و قانونگذاری در حوزه رمزارز، بانک مرکزی باشد، شفافیت بیشتری در این حوزه ایجاد خواهد شد و به طور قطع زمینههای پولشویی و فرار مالیاتی کاهش خواهد یافت. در نتیجه بانک مرکزی باید در حوزه رمز پولها قانونگذاری کند.
وی افزود: از طرف دیگر بانک مرکزی میتواند با کنترل رمزارزها بهتر از گذشته مدیریت بازار ارز، تورم و رشد نقدینگی را کنترل کند، بنابراین مدیریت بازار رمزارز این امکان را ایجاد میکند که اقتدار بانک مرکزی افزایش یابد.
نائینیان در پایان تاکید کرد: با توجه به اهمیت مدیریت نقدینگی، تورم و بازار ارز لازم است که نهادهای ذیربط از اقدامات شتابزده در این حوزه پرهیز کنند و اجازه بدهند که بانک مرکزی انجام وظایف قانونی خود را پیش ببرد. به همین دلیل است که رئیس جمهور وظیفه مدیریت این بازارها را بردوش بانک مرکزی قرار داده است.