حاکم ممکان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی براینکه در سال جدید سرمایهگذاریها باید در بخش تولید باشد، اظهار کرد: از سالهای گذشته، همواره شاهد هستیم که سرمایهگذاری در بخشهای غیرمولد بیشتر شده و نقدینگی به بازار ارز، خودرو و مسکن وارد میشود. این موضوع موجب شد که هدایت سرمایهها به بخش تولید کمتر شود و در نتیجه اشتغالزایی مناسبی ایجاد نشود؛ این در حالی است که با هدایت سرمایهگذاری به بخشهای تولیدی، شاهد جهش تولید و رشد اقتصادی خواهیم بود.
وی افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، ما باید به رشد اقتصادی ۸ درصدی دست یابیم و این موضوع محقق نخواهد شد مگر اینکه سرمایهگذاریها به سمت بخش مولد اقتصادی هدایت شوند. در این میان مجلس نیز باید برای تحقق شعار سال قوانین لازم را تصویب و قوانین گذشته را نیز اصلاح کند.
ممکان تصریح کرد: در حال حاضر قوانین بسیار خوبی برای هدایت نقدینگی به سمت تولید داریم. در سال ۸۰ قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی را تصویب کردیم و در ادامه در سال ۹۰ قانون رفع موانع تولید به تصویب رسید. همچنین در سال ۱۴۰۱، قانون جهش دانشبنیان تصویب شد. مهمترین و بهترین قانون در این زمینه، قانون تأمین مالی تولید و زیرساختهاست که مجلس در اردیبهشت سال گذشته تصویب کرد.
وی ادامه داد: همه این قوانین زیرساختی هستند تا شعار سال را محقق کنیم. همچنین باید امنیت سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم کنیم. ما میتوانیم سرمایهگذاران بخش خرد را نیز بر اساس قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها به کار گیریم و در این راستا بستههای سرمایهگذاری بینام را برای سرمایهگذاران ارائه خواهیم کرد.
ممکان در پایان گفت: زمانی که بروکراسیهای اداری حذف و سرمایهگذار داخلی و خارجی متوجه شوند که شرایط برای سرمایهگذاری در تولید فراهم است، با توجه به ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد، به بخشهای تولیدی وارد خواهند شد.